loodgieterswerkzaamheden

20 werkzaamheden van onze loodgieters

By | Blog

Onze loodgieters in Huizen voeren tal van verschillende soorten werkzaamheden uit. Vaak worden deze werkzaamheden onderverdeeld over drie categorieën, namelijk: installaties, reparaties en onderhoud. Met name het onderhoud aan loodgieterselementen wordt vaak vergeten door woningbezitters. Dit resulteert in nare complicaties! Denk aan storingen in de cv-ketel en verstoppingen in de afvoer. In dit artikel beschrijven we 20 verschillende werkzaamheden van een loodgieter. Het is sterk aan te raden om de beschreven werkzaamheden altijd aan een loodgieter over te laten. Zo maakt u de kans op complicaties zo klein mogelijk! De werkzaamheden lijken soms wellicht vrij eenvoudig, maar zijn dat vaak niet.

#1: Leidingen aanleggen in woningen

Een van de klussen die een loodgieter voor u uit kan voeren, is het aanleggen van leidingen. Het aanleggen van leidingen gebeurt vaak tijdens een nieuw-, aan- of verbouw van woningen. Denk aan de renovatie van de badkamer, waarbij u de kraan een andere plek wilt geven. Het aanleggen van leidingen moet op een zeer nauwkeurige wijze gebeuren, om te voorkomen dat er speling tussen de leidingstukken ontstaat.

Leidingwerk Huizen

 

#2: Sanitair aansluiten op de afvoer

Een andere klus die moet worden uitgevoerd bij een nieuw-, aan- of verbouw, is het aansluiten van sanitair. In sommige gevallen zal de afvoer al aanwezig zijn, in andere gevallen moet deze nog geplaatst worden. Net als het leggen van leidingen, is ook het aansluiten van sanitair op de afvoer een lastige klus. Wanneer er speling tussen het sanitair en de afvoer ontstaat, zal er water uit de afvoer sijpelen.

#3: Leidingen verleggen in huis

Naast de mogelijkheid om nieuwe leidingen te leggen, kunt u er ook voor kiezen om leidingen te laten verleggen. In dit geval wordt een deel van het leidingnetwerk afgesloten, waarna de leidingen verlegd kunnen worden. Het verleggen van leidingen kan noodzakelijk zijn bij een verbouwing van uw woning. Denk aan een verbouwing waarbij u een muur tussen twee ruimtes wilt slopen. Het kan voorkomen dat er leidingen in deze muur lopen, die hierdoor verlegd moeten worden.

 

#4: CV-ketel in huis laten installeren

Om overal in huis gebruik te kunnen maken van de verwarming, zult u een cv-ketel moeten laten plaatsen. Voorafgaand aan het installeren van de nieuwe cv-ketel, kan een loodgieter u adviseren over de mogelijkheden die u hierbij heeft. Kiest u voor een moderne combiketel, een HR-ketel, of zelfs een HR+-ketel? Nadat u een weloverwogen keuze gemaakt heeft, zal de loodgieter de cv-ketel installeren. Voorheen was het gebruikelijk om twee losse apparaten (boiler en cv-ketel) te gebruiken. Tegenwoordig kiest men vaker voor een combinatie.

 

#5: Radiatoren aansluiten op leidingen

Een cv-ketel alleen is logischerwijs niet voldoende. U zult de cv-ketel via waterleidingen met de radiatoren in huis moeten verbinden. Er moeten warm water worden aangevoerd en koud water worden afgevoerd. Het is net als bij het aansluiten van sanitair ook bij het aansluiten van de radiatoren erg belangrijk, om dit nauwkeurig te doen. Er zou eenvoudig speling tussen de radiatoren en waterleidingen kunnen ontstaan. U kunt voor traditionele radiatoren kiezen, maar bijvoorbeeld ook voor een moderne vloerverwarming. Vloerverwarming is energiezuiniger en daarbij lekker warm aan uw voeten!

 

#6: Oud sanitair verwijderen

Naast de mogelijkheid om nieuw sanitair door een loodgieter aan te laten sluiten, kan een loodgieter u ook helpen bij het verwijderen van bestaand sanitair. Door het sanitair in de badkamer te laten vervangen, kunt u een badkamer een geheel nieuwe look geven. Zo lijkt uw badkamer veel moderner, wat de waarde van uw woning zal laten stijgen. Voordat u het oude sanitair laat verwijderen, kan een loodgieter u adviseren over uw mogelijkheden voor nieuw sanitair. Kiest u voor dezelfde indeling van uw badkamer? Of gaat u wellicht voor een losse douche in plaats van een bad/douchecombinatie? Door vooraf uit te zoeken wat er mogelijk is, voorkomt u dat plannen tussentijds moeten worden aangepast.

#7: CV-ketel storing op laten lossen

Een cv-ketel storing kan erg vervelend zijn. In het bijzonder wanneer de cv-ketel storing in de herfst of winter opspeelt. U moet er immers niet aan denken, dat u een lange tijd zonder verwarming komt te zitten! Mocht u onverhoopt toch met een cv-ketel storing te maken krijgen, dan kunt u een loodgieter inschakelen. Een loodgieter kan de beschadigde of versleten onderdelen van de cv-ketel vervangen. Vaak is de cv-ketel storing hiermee verholpen.

 

#8: Onderhoud aan de cv-ketel uitvoeren

Niet alleen bieden loodgieters hulp bij het oplossen van cv-ketelstoringen. Ook voor het onderhouden hiervan kunt u bij een loodgieter terecht. Loodgieters kunnen de cv-ketel eens per twee of drie jaar nalopen op een beginnende slijtage aan onderdelen. Waar nodig zullen de versleten onderdelen vervangen worden. Ook zal een loodgieter de binnenzijde van de cv-ketel voor u reinigen. Zo wordt voorkomen dat stofhopen de werking van de cv-ketel belemmeren. Bij een oudere cv-ketel kan het verstandig zijn om deze eens per jaar of eens per twee jaar te onderhouden. De kans op storingen is immers groter bij een wat ouder model.

#9: Leidinglekkages in huis oplossen

Lekkages rond de waterleidingen in huis kunnen voor een nare waterschade zorgen. Denk aan houtrot in uw houten dakconstructie, of zwam- en schimmelvorming op uw muren. U gaat een dergelijke waterschade tegen door leidinglekkages zo snel mogelijk op te laten lossen. Een loodgieter kan de bron van de lekkage voor u opsporen en deze direct verhelpen. Leidinglekkages zijn vaak het gevolg van het verkeerd aansluiten van de leidingen. Zoals eerder beschreven kan als gevolg hiervan speling tussen de leidingstukken ontstaan. Leidinglekkages kunnen ook ontstaan doordat de leidingen tijdens boorwerkzaamheden zijn geraakt.

#10: Restafvalprop uit de afvoer trekken

Verstoppingen in de afvoer van uw woning kunnen door verschillende oorzaken ontstaan zijn. Vaak komt er steeds meer restafval op de bodem van de afvoer te liggen, waardoor deze beetje bij beetje verstopt raakt. Ook kan er een restafvalprop in de afvoer zijn blijven steken. Een loodgieter beschikt doorgaans over een klein haakje, waarmee deze prop verwijderd kan worden. Ook een klein vegertje kan helpen bij het verwijderen van de restafvalprop in uw afvoer. Het is vaak niet mogelijk om een restafvalprop zelf te verwijderen met een ontstoppingsmiddel.

#11: Een afvoerverstopping voorkomen

Nog beter dan het verhelpen van een afvoerverstopping, is het voorkomen hiervan. U kunt een afvoerverstopping voorkomen door het restafval buiten uw afvoer te houden. Restafval komt in verschillende vormen voor. Denk aan een overmatig gebruik van toiletpapier, haren, etensresten, bladeren en takjes, enzovoorts. Maak gebruik van een zeefje in de gootsteen en een filter in het putje van de douche. Hiermee kunt u het restafval zo goed mogelijk uit uw afvoer weren. Ook kan het verstandig zijn om de afvoer eens in de zoveel jaar preventief door te laten spuiten. Beginnende verstoppingen worden op deze manier voor u verholpen. Een loodgieter kan uw afvoer voor u doorspuiten.

 

#12: Een lekkage aan uw dak verhelpen

Lekkages komen in verschillende vormen voor. Een van de meest vervelende soorten lekkages is een lekkage aan uw dak. Vaak is een dergelijke lekkage nauwelijks met het blote oog te achterhalen. U merkt de lekkage pas op het moment dat er waterschade aan uw woning ontstaat. Denk aan houtrot in de houten constructie van uw dak, of schimmel- en zwamvorming op uw muren. Een loodgieter kan u helpen bij het verhelpen van de lekkage aan uw dak. Met speciale hulpmiddelen kan de bron van de lekkage achterhaald worden. Vaak wordt een daklekkage veroorzaakt door kleine barstjes in de dakbedekking op uw dak. Deze kunnen zijn ontstaan tijdens de herfst en winter. In deze periode slaan takken en steentjes tegen uw dakbedekking aan.

#13: Afvoerlekkages oplossen in huis

Een afvoerlekkage brengt vaak een nare stank met zich mee. Het water wat normaal naar de riolering stroomt, sijpelt nu gedeeltelijk uw badkamer of keuken in. Een loodgieter kan de precieze bron van de afvoerlekkage opsporen en deze direct voor u verhelpen. Zo wordt een ernstige waterschade aan uw woning voorkomen. Een afvoerlekkage is doorgaans het gevolg van het verkeerd aansluiten van sanitaire voorzieningen.

#14: Leidingen controleren op lekkages

Om de kans op waterschade aan uw woning zo klein mogelijk te maken, doet u er verstandig aan leidingen regelmatig op lekkages te controleren. Lekkages kunnen op verschillende manieren ontstaan zijn. Zo kunnen de leidingen verkeerd aangesloten zijn, maar bijvoorbeeld ook beschadigd worden tijdens boorwerkzaamheden. Zeker bij leidingen tussen uw muren is de kans klein dat u een lekkage in een vroeg stadium opmerkt. U merkt de lekkage in zo’n geval pas als de waterschade aan uw woning ontstaan is. Door de leidingen regelmatig door een loodgieter te laten controleren kunnen lekkages in een vroeg stadium worden opgemerkt.

#15: Dakbedekking controleren op slijtage

Eerder werd al beschreven wat de mogelijke gevolgen kunnen zijn van een lekkage aan uw dakbedekking. Houtrot in de houten constructie van uw dakbedekking is hier het beste voorbeeld van. Om een dergelijke waterschade te voorkomen is regelmatig onderhoud aan uw dakbedekking essentieel. Een loodgieter kan u hierbij helpen. De loodgieter controleert de dakbedekking op een beginnende slijtage of kleine beschadigingen. Waar nodig zullen deze beschadigingen direct hersteld worden. Vaak is het voldoende om de beschadigingen dicht te branden met gas. Laat uw dakbedekking, afhankelijk van de leeftijd hiervan, in ieder geval eens per twee jaar controleren.

 

#16: Een gaslekkage verhelpen

Lekkages zijn vaak lastig zelf te verhelpen. Dat geldt in het bijzonder voor een gaslekkage, waarvan u de bron vaak niet met het blote oog kunt achterhalen. Toch is het zeker bij een gaslekkage van groot belang, dat u deze zo snel mogelijk laat herstellen. Een gaslekkage brengt een explosiegevaar met zich mee. Daarbij kunt u zich als gevolg van de gaslekkage verstikken. Het koolmonoxide die bij zo’n lekkage vrijkomt kan u een slaperig gevoel geven. Bij een gaslekkage is het raadzaam om een spoedloodgieter in te schakelen en uw woning goed door te laten tochten. Vrijwel ieder loodgietersbedrijf heeft tegenwoordig een 24-uurs loodgieter. Deze loodgieter staat 24 uur per dag en 7 dagen per week voor u klaar.

#17: Gasleidingen aanleggen in huis

Loodgieters helpen u niet alleen bij het verhelpen van gaslekkages in huis. Ook voor het aanleggen van gasleidingen kunt u bij een loodgieter terecht. Het is net als bij waterleidingen van groot belang, dat de gasleidingen op de juiste wijze worden aangelegd. Op deze manier voorkomt u dat er speling tussen de leiding en bijvoorbeeld een gasfornuis ontstaat. Via deze speling zou er gas uit de leidingen kunnen sijpelen, met alle gevolgen van dien. Het aanleggen van nieuwe gasleidingen gebeurt doorgaans bij een nieuw-, aan- of verbouw van woningen.

#18: Verstopte afvoer doorspuiten

Heeft u met een verstopte afvoer in huis te maken? Vaak gaat dit gepaard met een nare stank in huis. Soms kunt u uw sanitaire voorzieningen zelfs niet meer gebruiken. Bij een verstopping kunt u een loodgieter inschakelen om de afvoer onder een hoge druk voor u door te spuiten. Bij het doorspuiten van de afvoer worden de verstoppingen letterlijk voor u opgelost. Zoals eerder beschreven kan een loodgieter een afvoer ook ontstoppen, door gebruik te maken van een haakje of vegertje. Het is verstandig om de afvoer eens per twee jaar preventief te laten doorspuiten. Zo gaat u een verstopping op voorhand tegen.

#19: Afvoer aanleggen op balkon

Wanneer u een balkon of dakterras heeft, zult u hier een afvoer op aan willen sluiten. Via deze afvoer kunt u het hemelwater naar de centrale riolering afvoeren. Een loodgieter kan deze afvoer voor u aanleggen. Bij een hemelwaterafvoer is het belangrijk dat u deze afdekt met een bladvanger. Op die manier voorkomt u dat er bladeren en takjes bij de afvoer naar binnen kunnen stromen. Vaak zijn dergelijke vormen van restafval de bron van een verstopping in de hemelwaterafvoer. Een bladvanger kunt u bij iedere bouwwinkel aanschaffen.

#20: Advies over loodgietersklussen

Tot slot kan een loodgieter u adviseren over verschillende loodgietersklussen. Heeft u bijvoorbeeld al plannen voor een verbouwing of renovatie van de badkamer? Laat uw plannen in dat geval toetsen op de haalbaarheid ervan. Een loodgieter kan dit voor u uitzoeken! Zo voorkomt u dat de plannen tussentijds veranderd moeten worden. Ook bij de aanschaf van een nieuwe cv-ketel staat de loodgieter voor u klaar om u te adviseren over uw mogelijkheden.

Winter door zonder CV-Ketelstoringen

De winter door zonder cv-ketelstoringen in huis

By | Blog

Zeker in de herfst- en wintermaanden is de cv-ketel een onmisbaar element binnen uw woning. Met een goed functionerende cv-ketel bent u verzekerd van warm water voor de afwas, om te kunnen douchen, enzovoorts. Daarbij zorgt de cv-ketel voor het verwarmen van de verschillende ruimtes binnen uw woning. Het is echter niet vanzelfsprekend dat de cv-ketel goed functioneert! Het komt zeer regelmatig voor dat cv-ketels niet voldoende worden onderhouden, met alle gevolgen van dien.

Onze ervaren loodgieters raden woningbezitters aan om hun cv-ketel in ieder geval eens per twee of drie jaar te onderhouden. Tijdens het onderhouden van de cv-ketel wordt deze volledig nagelopen op slijtage of beschadigingen aan onderdelen. Waar nodig kan onze loodgieter deze kapotte onderdelen direct voor u vervangen om cv-ketelstoringen te voorkomen.

Tijd voor een nieuwe cv-ketel

In sommige gevallen kan het verstandig zijn om uw bestaande cv-ketel te laten vervangen voor een nieuw model. Heeft u bijvoorbeeld al een combiketel in huis? Een combiketel combineert, zoals de naam al doet vermoeden, een cv-ketel met een boiler. Zo hoeft u voortaan nog maar een apparaat te laten onderhouden! Ook verbruikt u met een combiketel minder energie dan met een combinatie van twee losse apparaten. Onze loodgieters kunnen u een beeld geven van de populairste combiketels van dit moment en deze eventueel direct in uw woning installeren.

Goede voorbereiding op de winter essentieel

Niet alleen de cv-ketel moet onderhouden worden voordat u aan de winter begint. Ook is het verstandig om de leidingen naar buitenkranen af te sluiten voor de eerste grondvorst. In de winter zult u de buitenkranen zeer weinig gebruiken, waardoor het leidingwater stilt komt te staan. Als gevolg hiervan kan het water bevriezen en uitzetten, wat resulteert in het knappen van de leidingen. Dit wilt u voorkomen, want het vervangen van gesprongen leidingen is een ingewikkelde klus.

 

 

3 energiebesparingstips van loodgieters voor de verwarming

By | Blog

De laatste jaren zijn we allemaal bewuster met energie in huis gaan omgaan. We zijn bewust geworden van de vele voordelen die gepaard gaan met het minder energie verbruiken. Niet in de allerminste plaats betekent een lager verbruik dat u minder geld hoeft af te rekenen aan het energiebedrijf. Daarbij zijn er ook meerdere voordelen met betrekking tot het klimaat. Omdat het tegenwoordig een trend is kan u online vele tips vinden waarmee energie bespaard kan worden. In dit blogbericht delen loodgieters drie energiebesparingstips voor de verwarming.

Een krachtige HR combiketel

De gemiddelde levensduur van een CV ketel is ongeveer 15 jaar. De kans is echter groot dat het vervangen voor het einde van deze levensduur financieel aantrekkelijk is. Vooral als uw ketel meer dan tien jaar oud is kunt u veel geld besparen door deze te laten vervangen voor een nieuw model HR ketel. De laatste jaren zijn namelijk grote sprongen gemaakt wat betreft het rendement van de ketels. De loodgieter adviseert om een krachtige HR combiketel te kiezen. Deze kan uw huis verwarmen zonder op volle toeren te draaien. Daardoor zal nog minder energie verbruikt worden.

Investeer in een zonneboiler

Een andere reden dat de loodgieter een HR combiketel adviseert is dat u deze kunt combineren met een zonneboiler. Ketels waarbij dit mogelijk is kunt u herkennen aan het Gaskeur NZ-label. Met behulp van een zonneboiler kan gratis zonne-energie gebruikt worden om water op te warmen. Dit met groene energie verwarmde water kan u vervolgens gebruiken om een warme douche te nemen of de woning te verwarmen.

Houd de warmte in de woning

Energiebesparingstips van loodgieters hebben niet alleen betrekking op het zo zuinig mogelijk genereren van warmte. Een andere manier om te besparen is namelijk ervoor zorgen dat u de warmte beter in de woning kunt houden. Dit doet u onder andere door middel van het isoleren van de woning. Vooral een dakisolatie scheelt een flinke duit op de energierekening.

Het plaatsen van de thermostaat

By | Blog

Waar hang je de thermostaat neer?

Als je de centrale verwarming aangelegd hebt in huis, volgt de installatie van de thermostaat. Dit is het kloppend hart van het systeem, want hiermee regel je feitelijk alles. Het komt wel nauw waar je een thermostaat neerhangt, wil deze het beste effect geven. Zorg ervoor dat de thermostaat op een binnenmuur hangt, ongeveer anderhalve meter van de grond. De thermostaat mag niet boven een radiator hangen, niet in de zon en ook niet bij een buitendeur of -raam. Stel, je hangt de thermostaat boven een radiator en je stelt in dat je wilt dat het 21 graden wordt in huis. De radiator onder de thermostaat zal vrij snel die temperatuur bereikt hebben en dan slaat de verwarming af. Terwijl in de rest van de kamer de 21 graden dan nog niet eens bereikt is en je alsnog in de kou zit.

Hoe werkt een thermostaat?

Een thermostaat kan werken met bedrading, dit is in de meeste huizen het geval. Er zijn echter ook draadloze thermostaten te koop.

Via zwakstroom

Er zijn verschillende thermostaten op de markt, maar ze sturen allemaal door middel van twee zwakstromen draden de cv-ketel aan. Sommige werken op een batterij, andere krijgen hun stroomvoorziening via de ketel. Het voltage kan ook verschillen per thermostaat. Kijk goed of je een batterij nodig hebt voor je thermostaat of niet, anders zou deze een keer leeg kunnen zijn en de thermostaat uit kunnen vallen.

Draadloos

Tegenwoordig zijn niet alle thermostaten meer aangesloten via bedrading, er bestaan ook al draadloze varianten. In de ketel bevindt zich in dat geval een ontvanger en de thermostaat is voorzien van een zender. Deze zender stuurt signalen naar de ketel. Groot voordeel van een draadloze thermostaat is dat je deze kunt verplaatsen, mocht hij bijvoorbeeld niet helemaal op de juiste plek hangen.

spoelbak

Zelf de afvoer ontstoppen

By | Blog

Alhoewel een verstopping van de afvoer er vaak vervelend en ingewikkeld uit ziet, hoeft dat niet altijd het geval te zijn. Met slechts enkele stukken gereedschap kun je zelf aan de slag met ontstoppen. Een rubberen ontstopper, een ontstoppingsveer, azijn, baksoda, een emmer, handschoenen en een zaklamp zijn de meest bekende gereedschappen.

Stap 1
We beginnen altijd met de ontstopper om kleine verstoppingen bovenin de afvoer op te lossen. Prop een natte doek in de opening naar de afvoer en laat een kleine laag water in de gootsteen lopen. Pomp vervolgens een aantal keer stevig met de ontstopper en verwijder deze vervolgens met een snelle beweging. Herhaal indien nodig en kijk of het water doorloopt.

Stap 2
Stap 2 is het losmaken van de sifon (zwanenhals). Gebruik de emmer om eventueel water op te vangen wanneer je de sifon losschroeft. Maak deze schoon en kijk vervolgens met een zaklamp in de afvoer om deze te controleren op eventuele voorwerpen of vuil. Verwijder deze met een kledinghanger of een ander, langwerpig voorwerp.

Stap 3
De volgende stap is het reinigen van de afvoer met een ontstopper. Naast diverse, kostbare ontstoppingsmiddelen in de supermarkt, kun je gemakkelijk je eigen ontstopper maken met azijn en soda. Giet een glas witte wijn azijn in de afvoer en strooi er vervolgens een half glas soda bij. Dit mengsel gaat flink schuimen waardoor de afvoer grondig gereinigd wordt. Na een uur inwerktijd, spoel je de afvoer door met een liter kokend water en vervolgens heet kraanwater. Controleer of de verstopping verholpen is.

Stap 4
De laatste stap bij doe-het-zelf ontstoppen is de ontstoppingsveer. Door deze veer voorzichtig de afvoer in te duwen, komt al het vuil vanzelf los. Mocht zelfs dit niet baten, dan raden wij aan een loodgieter in te schakelen.

Vloerverwarming een slimme investering

By | Blog

De kosten voor vloerverwarmingen moeten niet als puur onkosten gezien worden. Een vloerverwarming is namelijk een investering die zich na verloop van tijd weer zal terugverdienen. Dit heeft te maken met de voordelen die een verwarming voor de vloer met zich meebrengt. Hierdoor zal een woning namelijk op een meer efficiënte manier verwarmd kunnen worden en dit betekent een lager energieverbruik. Omdat de gasrekening voor veel huishoudens in Nederland de hoogste energiekosten vormen betekent dit automatisch ook dat er maandelijks een flink bedrag op de energierekening bespaard kan worden. Door dit bedrag dat iedere maand bespaard wordt zal uiteindelijk de gehele investering van een vloerverwarming terugverdiend kunnen worden.

Andere redenen voor aanschaffen vloerverwarmingen

Een besparing op de energiekosten is niet de enige reden waarom een vloerverwarming een slimme investering is. Door de installatie van dit type verwarming in je woning zal de huisprijs namelijk ook toenemen. Eigenlijk kunnen we bijna stellen dat de aanschafprijs voor de verwarming in zijn geheel bij de waarde van de woning kan worden opgeteld. De toekomstige bewoners wordt namelijk de kosten en het ongemak van de installatie bespaard. Deze installatie is altijd lastig. Vooral wanneer de verwarmingsbuizen in de vloer moeten worden verwerkt. Een andere reden waarmee de investering zich terugbetaalt is het kunnen genieten van een beter milieu als gevolg van het lagere energieverbruik. Dit is iets waarvan we allemaal kunnen genieten.

Voorkom verstoppingen, tip: het ligbad in de badkamer

By | Blog

Een groot genot in ieder doucheruimte van een huis, het ligbad. Zelf heerlijk ontspannen en een boekje lezen. Maar ook de kleine kinderen in bad doen is heerlijk als je een ligbad hebt. Laat ze lekker ravotten en spelen met het water. Sommigen wassen ook de hond in een ligbad. Dat is ideaal want een hond, groot of klein, moet ook soms gewassen worden. Maar door dit gebruik van het ligbad kunnen allerlei dingetjes terechtkomen in de afvoer.

Lekker spelen in het bad
sanitary engineeringAls kinderen spelen met speelgoed kunnen er kleine plastic onderdeeltjes in het water terechtkomen die dan de afvoer kunnen verstoppen. Ook de haren van een hond kunnen terechtkomen in de afvoer. Als een ligbad leegloopt ontstaat er een grote druk van het water richting afvoer. Dat is logisch want in een beetje ligbad kan toch snel 150 liter water en al dat water komt met kracht in de afvoer terecht. Als er dan onderdeeltjes of haren met het water in de afvoer stromen kunnen kan dat verder in de afvoer tot problemen leiden.

let op de wateraanvoer
Een ligbad heeft vaak nog een bijkomend probleem in dat geval. De waterafvoer, maar ook de wateraanvoer ligt onder het ligbad. Het ligbad is weer omringd door tegels waardoor er geen toegang is tot de onderkant van het ligbad. Het is een ingrijpende zak om dan bij de afvoer te komen.

Redenen om een nieuwe cv ketel te installeren

By | Blog

cv huizenEr zijn meerdere redenen te bedenken waarom iemand een nieuwe cv ketel zou willen installeren. De meest voordehand liggende reden is dat de oude ketel niet meer goed functioneert. In Nederland zijn we namelijk het grootste gedeelte van het jaar sterk afhankelijk van een goedwerkende cv ketel en kunnen we echt niet zonder. Met een ketel wordt namelijk het water en ook ons huis verwarmd. Als deze niet goed functioneert in ons koude kikkerland dan hebben we een groot probleem. Er zijn echter ook andere redenen waarom je kunt beslissen om de oude ketel te vervangen en een nieuwe te installeren.

Installatie om financiële redenen

Een nieuwe ketel is altijd zuiniger dan een model van enkele jaren oud. Doordat er minder energie wordt verbruikt zal de energierekening daarom ook een stuk lager uitvallen. Hoe zuiniger de nieuwe ketel omgaat met energie ten opzichte van de oude ketel des te meer geld er per maand bespaard kan worden en de financiële reden voor de installatie steeds aantrekkelijker wordt.

Bijdragen aan beter milieu

Minder energie verbruiken is niet alleen goed voor uw portemonnee, maar ook voor het milieu. Immers wordt de meeste energie nog altijd gegenereerd door middel van fossiele brandstoffen en dit zorgt voor CO2 uitstoot. Door een nieuwe ketel te laten installeren draagt u dus ook bij aan een beter milieu.

Noodzaak tot meer vermogen

Soms is het vermogen van de oude ketel niet meer voldoende om het huis te verwarmen. Dit kan zij omdat het vermogen van de ketel is afgenomen door de jaren heen, maar er kan ook iets aan het huis veranderd zijn. Bijvoorbeeld door de aanbouw van een serre is het oppervlakte groter geworden en is er meer vermogen nodig.

Bijkomstigheden bij het aanleggen van sanitair

By | Blog

Bent u uitgekeken op de huidige inrichting van uw badkamer en wilt u over op een nieuw toilet, een nieuwe douche, of bijvoorbeeld een nieuwe wastafel? Het aanleggen van sanitair is niet altijd even eenvoudig, waardoor de hulp van een gespecialiseerde loodgieter bij u in de buurt wellicht gewenst is. Een loodgieter kan u helpen bij het verwijderen van uw huidige sanitair, al kunt u dit wellicht ook zelf doen? Ook helpt een loodgieter u wanneer nieuwe leidingen moeten worden aangelegd, of wanneer bestaande leidingen moeten worden verlegd. Dit is bijvoorbeeld noodzakelijk als u uw toilet of wastafel een nieuwe plek in de badkamer wilt geven.

Hulp van een erkende loodgieter

kraan-waterEen loodgieter helpt u echter met meer dingen! Allereerst is het bij het aanleggen van nieuw sanitair in uw badkamer van belang, om de haalbaarheid van uw plannen te controleren. Is het bijvoorbeeld echt mogelijk om uw nieuwe toilet op de gewenste plek te installeren? Kunt u de douche zonder problemen een nieuwe plek geven in de badkamer? Enzovoorts. Wanneer een plan niet of niet volledig haalbaar blijkt te zijn, kan een loodgieter u helpen door mee te denken over passende oplossingen.

Wanneer er een concreet en haalbaar plan ligt voor het aanleggen van sanitair in uw nieuwe badkamer, zorgt een loodgieter voor het aanleggen van de benodigde leidingen en de afvoer. Vervolgens is het zaak om het nieuwe sanitair aan te sluiten op deze leidingen en afvoer, waarbij precisie van groot belang is. U wilt lekkage immers voorkomen!

Hoe verlegt u een leiding bij het verbouwen?

By | Blog

leidingen huizenHet verleggen van een leiding is vaak noodzakelijk, als u bezig bent met de verbouwing van uw woning of als u een nieuw deel bij de woning aan gaat bouwen. Denk bijvoorbeeld aan de situatie dat u een nieuwe badkamer gaat inrichten, u zult voor het gebruik van de douche, het bad of een toilet een nieuwe waterleiding nodig hebben. U kunt er in dit geval voor kiezen om leidingen zelf te verleggen, als u hier enige kennis van heeft en over de juiste gereedschappen beschikt. Wanneer u liever niet begint aan het leggen van leidingen, biedt een loodgieter bij u in de buurt de uitkomst. Een loodgieter heeft vaak veel ervaring met het verleggen van leidingen, waardoor deze u op een vakkundige en snelle manier kan helpen.

Stappen om leidingen te verleggen

Bij het verleggen van leidingen dient u een aantal stappen te doorlopen, waarvan het inkopen van de juiste materialen de eerste is. Zo heeft u naast nieuwe leidingen, ook koppelstukken en een muurplaat voor de thermostaatkraan nodig. Als gereedschap heeft u voldoende aan inbussleutels, een ontbramer en een klein schaartje.

Allereerst dient u de druk van de leidingen in uw woning te halen, om lekkage te voorkomen. Vervolgens knipt u de leidingen op de juiste lengte en ontbraamt u de uiteinden van een leiding, zodat deze goed op elkaar aansluiten straks. Neem nu de koppelstukken en sluit de losse stukken leidingen op elkaar aan. Tot slot kunt u het geheel aansluiten op de koperen leidingen die u al had.