24/7 bereikbaar

Allround loodgietersbedrijf
24/7 bereikbaar
Ervaren vakmannen
Gericht op kwaliteit

Lekkende kraan in Huizen laten repareren

Een lekkende of druppelende kraan kan voor grote ergernis zorgen. Het geluid van een constant drupellende kraan zal in het begin niet snel opgemerkt worden. Echter nadat het geluid eenmaal opgemerkt is dan is het moeilijk meer te negeren en lijkt het soms wel of het geluid alleen maar luider wordt. Bovendien is deze ergernis slechts een deel van het probleem dat door een lekkende kraan veroorzaakt wordt. Misschien wel een groter probleem is de waterverspilling die veroorzaakt wordt door een kraan die constant blijft druppelen. Dit is echter nergens voor nodig want u kunt een lekkende kraan in Huizen laten repareren door onze loodgieters. Als u een beetje handig bent dan is het repareren van de kraan ook makkelijk zelf uit te voeren.

Stappenplan om een lekkende kraan stoppen

Een kraan die constant blijft druppelen heeft meestal te maken met het verslijten van het kraanleertje in het binnenwerk van de kraan. Dit leertje zorgt ervoor dat wanneer de kraan dichtgedraaid wordt dat deze waterdicht wordt afgesloten. Na verloop van tijd kan het voorkomen dat dit leertje kleine scheurtjes laat zien als gevolg van slijtage en uitdroging. Hieronder volgt een stappenplan hoe u zelf een lekkende kraan kunt stoppen.

  1. Allereerst dient u de watertoevoer af te sluiten, zodat er niet nog meer water via het lek uit de leiding komt.
  2. Koppel de knop van de kraan los en schroef het binnenwerk los. Lukt dit niet met de hand, gebruik dan een schroevendraaier
  3. Controleer het leertje van de kraan in het kraanhuis. Dit doet u door de sierhuls los te maken en een doekje over de tang te plaatsen om deze niet onnodig te beschadigen. Nu kunt u zien of het kraanhuis nog intact is.
  4. U kunt nu ook zien of het kraanleertje verstopt zit. Als dit het geval is moet u het kraanleertje verwijderen. Meestal is het kraanleertje alleen vastgezet met een boutje die je eenvoudig los kunt schroeven. U kunt nu de kalkaanslag verwijderen met een ontkalkingsmiddel.
  5. Breng nu een nieuw rubbering (leertje) aan in het kraanhuis. Draai het binnenwerk van de kraan helemaal open en, zodat u het nieuwe binnenwerk weer op de kraan kunt schroeven. Schroef nu de sierhuls vast en druk tenslotte de knop weer op de kraan.
  6. U kunt nu weer de waterleiding opendraaien. Controleer of de het water goed doorstroomt.

Als deze werkzaamheden verricht zijn dan zal het probleem van de lekkende kraan in de meeste gevallen opgelost zijn. Wilt u deze klus liever aan een ervaren loodgieter overlaten dat kunt u contact met ons opnemen.