3 energiebesparingstips van loodgieters voor de verwarming

By 23 februari 2017Blog

De laatste jaren zijn we allemaal bewuster met energie in huis gaan omgaan. We zijn bewust geworden van de vele voordelen die gepaard gaan met het minder energie verbruiken. Niet in de allerminste plaats betekent een lager verbruik dat u minder geld hoeft af te rekenen aan het energiebedrijf. Daarbij zijn er ook meerdere voordelen met betrekking tot het klimaat. Omdat het tegenwoordig een trend is kan u online vele tips vinden waarmee energie bespaard kan worden. In dit blogbericht delen loodgieters drie energiebesparingstips voor de verwarming.

Een krachtige HR combiketel

De eerste energiebesparingstip is het aanschaffen van een krachtige HR combiketel. De gemiddelde levensduur van een CV ketel is ongeveer 15 jaar. De kans is echter groot dat het vervangen voor het einde van deze levensduur financieel aantrekkelijk is. Vooral als uw ketel meer dan tien jaar oud is kunt u veel geld besparen door deze te laten vervangen voor een nieuw model HR ketel. De laatste jaren zijn namelijk grote sprongen gemaakt wat betreft het rendement van de ketels. De loodgieter adviseert om een krachtige HR combiketel te kiezen. Deze kan uw huis verwarmen zonder op volle toeren te draaien. Daardoor zal nog minder energie verbruikt worden.

Investeer in een zonneboiler

Een andere reden dat de loodgieter een HR combiketel adviseert is dat u deze kunt combineren met een zonneboiler. Ketels waarbij dit mogelijk is kunt u herkennen aan het Gaskeur NZ-label. Met behulp van een zonneboiler kan gratis zonne-energie gebruikt worden om water op te warmen. Dit met groene energie verwarmde water kan u vervolgens gebruiken om een warme douche te nemen of de woning te verwarmen.

Houd de warmte in de woning

Energiebesparingstips van loodgieters hebben niet alleen betrekking op het zo zuinig mogelijk genereren van warmte. Een andere manier om te besparen is namelijk ervoor zorgen dat u de warmte beter in de woning kunt houden. Dit doet u onder andere door middel van het isoleren van de woning. Vooral een dakisolatie scheelt een flinke duit op de energierekening.

Call Now Button