Schade aan uw balkon voorkomen met een goede balkonafvoer

By 2 oktober 2018Blog
Balkonafvoer schade

U probeert er logischerwijs alles aan te doen, om schade aan uw balkon te voorkomen. Een goed voorbeeld van schade welke regelmatig voorkomt aan balkons, is houtrot. Veel mensen hebben hun balkon van een houten vlonder voorzien, waaronder het regenwater door kan stromen. Zeker in grote appartementencomplexen komt een dergelijke constructie regelmatig voor! Wanneer de afvoer van het balkon echter niet goed aangesloten of vormgegeven is, zal het waterpeil steeds hoger komen te staan. Het trekt hierbij in de houten vlonder met houtrot tot gevolg. Ook kan het vocht in de muren van uw woning trekken, met schimmelvorming als het logische effect hiervan.

 

Laat u adviseren door ervaren loodgieters

Vaak blijkt het erg lastig tot nagenoeg onmogelijk te zijn, om zelf voor een goede afvoer op het balkon te zorgen. Het is zodoende verstandig om de hulp van een loodgieter in te schakelen. Onze loodgieters hebben een jarenlange ervaring in het aanleggen van de afvoerleidingen bij balkons. Zo kunnen we u altijd van een passende oplossing voorzien! Het is van de vormgeving van uw balkon afhankelijk, welk type afvoer hier het beste op aansluit.

 

Tip: laat direct bij de aanbouw van een balkon naar een geschikte afvoer voor het balkon kijken. Door bijvoorbeeld voor een minimale helling van het balkon te zorgen, kan het water naar een klein afvoergootje aan de rand van het balkon worden gevoerd.

 

Zorg voor een bladvanger over uw afvoer

Niet alleen zal er veel hemelwater op het balkon vallen. Ook kunnen er bladeren en kleine takjes op het balkon waaien. Om te voorkomen dat deze door het regenwater naar de afvoer worden gevoerd, is het belangrijk om een bladvanger te gebruiken. De bladvanger houdt de bladeren en takjes buiten de afvoer, waarmee verstoppingen voorkomen kunnen worden.

Call Now Button