Zorg voor een goede cv installatie

By 30 oktober 2018Blog
Goede cv ketel installatie

De cv installatie is een van de belangrijkste onderdelen van een Nederlandse woning. Er zijn maar weinig dagen in het jaar dat we in ons land geen verwarming nodig hebben. Soms is het buiten zelfs zo koud, dat je zonder goed werkende verwarmingsinstallatie niet eens zou overleven. Om deze reden is het belangrijk dat je zorgt voor een goede cv installatie in huis. Als je nieuwe onderdelen aan moet schaffen voor de installatie, kies dan alleen voor de beste opties. Tevens is het belangrijk om regelmatig onderhoud uit te voeren zodat de cv installatie goed blijft functioneren.

Cv ketel van vertrouwd merk

Indien de cv ketel aan vervanging toe is, dan is het aan te raden om te kiezen voor een verwarmingsketel van een vertrouwd merk. De ketel is het van de cv installatie en om deze goed te laten functioneren moet je voor dit onderdeel altijd voor zekerheid kiezen. Een nieuwe cv ketel kopen is een grote investering waar je graag vele jaren gebruik van wilt maken. Door een cv ketel van een vertrouwd merk te kiezen heb je meer zekerheid op dit gebied. Tevens krijg je van deze merken vaak ook een sterke garantie.

Efficiënt met energieverbruik

Een goede cv installatie betekent dat er zuinig en efficiënt met energie wordt omgegaan. De verwarming is een van de grootste energieverslinders in huis. Om deze reden bepaalt het gasverbruik het gros van de maandelijkse energierekening. De keuze die je maakt voor de cv ketel is voor een groot deel verantwoordelijk voor het energieverbruik. Voor een goed en efficiënt functioneren is het echter belangrijk dat de gehele cv installatie in tiptop staat verkeerd. Alle onderdelen moeten op elkaar afgestemd zijn om ervoor te zorgen dat zo min mogelijk energie vereist is om de woning op te warmen.

Verwarmingsinstallatie onderhouden

Om een efficiënt energieverbruik te realiseren moet de cv installatie goed onderhouden worden. De cv ketel moet minimaal 1 keer per jaar helemaal nagekeken worden. Deze controle kan een loodgieter voor je uitvoeren. Het expansievat van de ketel moet wanneer nodig bijgevuld worden. Dit is een taak die je prima zelf kunt uitvoeren. Daarnaast moeten radiatoren nog ontlucht worden. Hier heb je ook de hulp van een loodgieter niet nodig. Indien onderhoud op tijd en correct wordt uitgevoerd dan blijft het systeem optimaal functioneren en kunnen we zeggen dat er dus sprake is van een goede cv installatie.

Call Now Button