24/7 bereikbaar

Allround loodgietersbedrijf
24/7 bereikbaar
Ervaren vakmannen
Gericht op kwaliteit

Verstoppingen in Huizen

verstoppingen HuizenVerstoppingen kunnen resulteren in een zeer vervelende stank in uw woning. Voor het verhelpen van verstoppingen in Huizen staan wij klaar om u te helpen. Wij hebben de juiste materialen en een jarenlange ervaring, waardoor het oplossen van een verstopping vaak een kwestie van minuten is. Overigens kunnen we u ook helpen bij het voorkomen van verstoppingen, door u passende tips te geven en te informeren over de oorzaken. Wij vermelden ook welke methodes wij gebruiken en de voordelen daarvan.

Oorzaken van een verstopping

Een verstopping in de afvoer kan meerdere oorzaken hebben. Wij zetten de mogelijke oorzaken voor u op een rijtje:

  • Ophoping van vetresten. Denk hierbij aan het doorspoelen van olie en boter.
  • Ophoping van haren. Haren blijven makkelijk hangen in het riool. Grote verstoppingen ontstaan als er niks aan de ophoping van haren gedaan wordt.
  • Doorspoelen van spullen die niet in het riool horen. Denk hierbij aan vochtige doekjes, maandverband, tampons en kauwgom.
  • Ophoping van etensresten. Ook etensresten kunnen gaan ophopen in het riool. Dit kan zorgen voor een verstopping.
  • Een verouderde of slechte riolering.

Voorkom een verstopping en eventuele schade door zoveel mogelijk rekening te houden met deze oorzaken.

Tips om een verstopping te voorkomen

Het beste is om een verstopping te voorkomen. Hierbij een aantal tips om een verstopping in uw afvoer te voorkomen:

1 Gebruik zeefjes en filters. Door het plaatsen van een zeefje in de gootsteen wordt het ophopen van etensresten in de afvoer voorkomen. Ook een filter in het doucheputje zorgt ervoor dat er zo min mogelijk haren in de afvoer terecht komen die kunnen gaan ophopen.

2 Beperken van wc-papier gebruik. Het overmatig gebruiken van wc-papier zorgt voor een grotere kans op een verstopping in de afvoer.

3 Doorgieten van heet water. Giet de afvoer door met heet water om een grootgedeelte van vetresten door te spoelen. Heet water beschadigt de afvoer niet dus dit kunt u zo vaak doen als u wilt.

Tip: Meng eventueel heet water met koffieprut om het vuil dat vast blijft zitten weg te spoelen.

4 Soda. Laat Soda even intrekken in de afvoer en spoel het daarna weg met heet water. Dit is wat sterker dan alleen water en veel minder schadelijk voor de afvoer dan chemische ontstoppers.

5 Heet programma vaat- en wasmachine. Draai regelmatig een heet programma van 90 graden met uw vaat- en wasmachine. Dit spoelt eventueel opgehoopte vet- en zeepresten weg.

6 Invloeden van buiten voorkomen. Het riool kan ook buiten verstopt raken. Plaats een korf om te voorkomen dat bladeren en takken in het riool komen. Verwijder ook regelmatig takken en bladeren uit de dakgoten.

Helpen deze tips niet? Schakel dan een ervaren loodgieter in om uw probleem te verhelpen. Neem contact met ons op!

Verstoppingen verhelpen

Wij maken gebruik van een veer of een hogedrukspuit om uw riool te ontstoppen. Dit is afhankelijk van hoe diep de verstopping zich bevindt. Door jarenlange ervaring weten wij hoe we de gereedschappen moeten gebruiken. Het zelf aan de slag gaan met een trekveer of hogedrukspuit geeft een grotere kans op schade. Schakel daarom een ervaren loodgieter in!