Redenen om een nieuwe cv ketel te installeren

By 15 februari 2016Blog

cv huizenEr zijn meerdere redenen te bedenken waarom iemand een nieuwe cv ketel zou willen installeren. De meest voordehand liggende reden is dat de oude ketel niet meer goed functioneert. In Nederland zijn we namelijk het grootste gedeelte van het jaar sterk afhankelijk van een goedwerkende cv ketel en kunnen we echt niet zonder. Met een ketel wordt namelijk het water en ook ons huis verwarmd. Als deze niet goed functioneert in ons koude kikkerland dan hebben we een groot probleem. Er zijn echter ook andere redenen waarom je kunt beslissen om de oude ketel te vervangen en een nieuwe te installeren.

Installatie om financiële redenen

Een nieuwe ketel is altijd zuiniger dan een model van enkele jaren oud. Doordat er minder energie wordt verbruikt zal de energierekening daarom ook een stuk lager uitvallen. Hoe zuiniger de nieuwe ketel omgaat met energie ten opzichte van de oude ketel des te meer geld er per maand bespaard kan worden en de financiële reden voor de installatie steeds aantrekkelijker wordt.

Bijdragen aan beter milieu

Minder energie verbruiken is niet alleen goed voor uw portemonnee, maar ook voor het milieu. Immers wordt de meeste energie nog altijd gegenereerd door middel van fossiele brandstoffen en dit zorgt voor CO2 uitstoot. Door een nieuwe ketel te laten installeren draagt u dus ook bij aan een beter milieu.

Giftige stoffen

Hoe ouder de cv-ketel wordt, des te groter de kans op een lekkage. Hierbij kan brand uitbreken of koolmonoxide vrijkomen.
Dit komt omdat er onvolledige verbranding plaatsvindt.

Defecte onderdelen

Als er onderdelen kapot gaan kan het zijn dat u beter een nieuwe cv-ketel kunt aanschaffen. Het gaat hierbij om de grotere onderdelen zoals een vervuilde ventilator en luchtdrukschakelaar of het expansievat waarbij er ernstige waterlekkage kan ontstaan.

Noodzaak tot meer vermogen

Soms is het vermogen van de oude ketel niet meer voldoende om het huis te verwarmen. Dit kan zij omdat het vermogen van de ketel is afgenomen door de jaren heen, maar er kan ook iets aan het huis veranderd zijn. Bijvoorbeeld door de aanbouw van een serre is het oppervlakte groter geworden en is er meer vermogen nodig.

Call Now Button