24/7 bereikbaar

Allround loodgietersbedrijf
24/7 bereikbaar
Ervaren vakmannen
Gericht op kwaliteit

Afvoer verstopping in Huizen

Merkt u dat het water steeds moeizamer wegstroomt tijdens het douchen, afvoer verstoppingof na het gebruik van uw toilet? Het kunnen de eerste tekenen van een afvoer verstopping in Huizen zijn. Het is sterk aan te raden een beginnende verstopping in de afvoerleiding zo snel mogelijk aan te pakken. Dit voorkomt dat de verstopping verergert, waarbij u in het ergste geval geen gebruik meer kunt maken van uw toilet en douche. Een afvoer verstopping in Huizen oplossen kunt u in eerste instantie zelf proberen. Mocht dit onvoldoende effect hebben, dan helpen onze loodgieters u graag verder met professionele hulpmiddelen. Vaak is een verstopping dezelfde dag nog opgelost!

Verhelpen van een afvoer verstopping in Huizen

Het verhelpen van een afvoer verstopping in Huizen doet u zelf, door gebruik te maken van een trekveer of een klassieke ontstopper. Met zo’n ontstopper kunt u de druk op de leidingen verhogen. Dit betekent dat u het restafval dat zich in de afvoerleiding heeft opgehoopt lostrekt van de wanden van een afvoerleiding. Vergelijkbaar is het gebruik van een trekveer. Zoals de naam al doet vermoeden trekt u het opgehoopte restafval los. Het is belangrijk om de afvoerleiding altijd goed door te spoelen na het ontstoppen hiervan. Zo weet u zeker dat het restafval zich niet opnieuw aan de wanden van de afvoer hecht. Onze loodgieters kunnen de verstopte afvoer onder hoge druk doorspuiten om zo de verstopping voor u op te lossen.

Wat kunnen de redenen zijn?

Een afvoer verstopping in Huizen kan verschillende oorzaken hebben. Denk bijvoorbeeld aan etensresten die bij het spoelen van de borden in de afvoerleiding terecht zijn gekomen. Of wat te denken van haren, die door het filter van het doucheputje glippen? Dergelijke vormen van restafval zijn erg vet. Het maakt dat ze eenvoudig aan de wanden van een afvoerleiding blijven plakken en zo het begin van een verstopping in Huizen vormen.