De winter door zonder cv-ketelstoringen in huis

By 18 oktober 2017Blog
Winter door zonder CV-Ketelstoringen

Zeker in de herfst- en wintermaanden is de cv-ketel een onmisbaar element binnen uw woning. Met een goed functionerende cv-ketel bent u verzekerd van warm water voor de afwas, om te kunnen douchen, enzovoorts. Daarbij zorgt de cv-ketel voor het verwarmen van de verschillende ruimtes binnen uw woning. Het is echter niet vanzelfsprekend dat de cv-ketel goed functioneert! Het komt zeer regelmatig voor dat cv-ketels niet voldoende worden onderhouden, met alle gevolgen van dien.

Onze ervaren loodgieters raden woningbezitters aan om hun cv-ketel in ieder geval eens per twee of drie jaar te onderhouden. Tijdens het onderhouden van de cv-ketel wordt deze volledig nagelopen op slijtage of beschadigingen aan onderdelen. Waar nodig kan onze loodgieter deze kapotte onderdelen direct voor u vervangen om cv-ketelstoringen te voorkomen.

Tijd voor een nieuwe cv-ketel

In sommige gevallen kan het verstandig zijn om uw bestaande cv-ketel te laten vervangen voor een nieuw model. Heeft u bijvoorbeeld al een combiketel in huis? Een combiketel combineert, zoals de naam al doet vermoeden, een cv-ketel met een boiler. Zo hoeft u voortaan nog maar een apparaat te laten onderhouden! Ook verbruikt u met een combiketel minder energie dan met een combinatie van twee losse apparaten. Onze loodgieters kunnen u een beeld geven van de populairste combiketels van dit moment en deze eventueel direct in uw woning installeren.

Goede voorbereiding op de winter essentieel

Niet alleen de cv-ketel moet onderhouden worden voordat u aan de winter begint. Ook is het verstandig om de leidingen naar buitenkranen af te sluiten voor de eerste grondvorst. In de winter zult u de buitenkranen zeer weinig gebruiken, waardoor het leidingwater stilt komt te staan. Als gevolg hiervan kan het water bevriezen en uitzetten, wat resulteert in het knappen van de leidingen. Dit wilt u voorkomen, want het vervangen van gesprongen leidingen is een ingewikkelde klus.

 

 

Call Now Button